Vorming
ABVV-Metaal

Durf denken, spreken en handelen

 

We presenteren je … het vormingsteam, mét nieuwe collega

Vanaf 15 juni hebben we een nieuwe collega bij die we graag aan je voorstellen. Machteld Cornelis is geen onbekende voor de militanten van het ABVV in Oost-Vlaanderen. Machteld werkt momenteel bij Vorming & Actie Oost-Vlaanderen als vormingswerker en medewerker van de dienst ondernemingen (EFI-analyses). 

Lees meer...

Vorming 360° - Module ‘Tips, tricks en tools om met syndicale werkdruk om te gaan’

Vorming 360° is de eerste vorming op afstand waarmee we de delegees van ABVV-Metaal ondersteunen met praktische tips, tricks en tools. Eerst en vooral in deze coronacrisis, maar ook in andere of toekomstige situaties waarbij de syndicale werkdruk stijgt. Deze tips, tricks en tools zullen direct bruikbaar zijn. Zo blijft het werk dat jullie in drukke tijden verrichten verteerbaar en aanvaardbaar.

Lees meer...

Nieuw in vakbondswerk? Neem in 2020 een vliegende start met de Kick-off

Nieuwe kandidaat bij de SV2020? Dan kun je rekenen op de vormingsdienst van ABVV-Metaal. Want nieuwe kandidaten vangen we in 2020 onmiddellijk op met een spoedcursus ofwel de kick-offs. Zo neemt iedereen een vliegende start. Daar blijft het overigens niet bij. Onmiddellijk na de verkiezingen serveren aan de al dan niet verkozen kandidaten twee bijkomende vormingsdagen. 

Lees meer...

Heb ik recht op opleidingsverlof?

Met het Vlaams Opleidingsverlof (VOV) kunnen werknemers die in het Vlaams Gewest werken verlof nemen op het werk voor een aantal uren dat overeenstemt met het aantal uren van een erkende opleiding of vorming. Je hebt recht op VOV als je voor minstens 50 % tewerkgesteld bent in de privésector. Welke voorwaarden gelden er nog meer? Hoeveel loon krijg je bij de opname van VOV en komt de metaalvorming als opleiding in aanmerking voor VOV? Ontdek het hier!

Lees meer...