NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

ABVV-Metaal en ACV Metea voerden actie aan de poorten van Advanced Power Solutions in Tessenderlo, het vroegere Panasonic. Advanced Power Solutions werd in 2021 overgenomen door de internationale investeringsgroep Aurelius Group. Na de overname werd onmiddellijk een herstructureringsplan op tafel gelegd. In 2022 werd een sociaal akkoord hierover afgesloten met onder andere de afvloeiing van 70 mensen.

“Maar gaat nu van kwaad naar erger”, aldus ABVV-Metaal secretaris Tom Grosemans. “Er is steeds minder werk, de weekend- en avondploegen worden stilaan afgebouwd. Op donderdag en vrijdag wordt er niet gewerkt en wordt er economische werkloosheid ingeroepen. We hebben vorige week nog een bijzondere ondernemingsraad aangevraagd, maar de Europese CEO is niet komen opdagen. We hebben het moeten stellen met een beeldschermvergadering met de COO, maar die kon op al onze vragen ook niet antwoorden. We moeten overleggen met mensen die geen mandaat hebben om te beslissen.”

De vakbonden vinden het ook een slecht teken dat er systematisch voorraden uit het bedrijf worden gesleept. De vakbonden vrezen daarom voor de toekomst van het bedrijf.