NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Wat speelt er? Begin vorige week kondigde Amerikaans autobouwer Ford aan 3.800 jobs te zullen schrappen, met 1.000 ontslagen in het VK en 1.700 in Duitsland. De 100 resterende jobs zouden elders in Europa worden geschrapt. Het nieuws zorgde dan ook in ons land - met een Ford-vestiging in Lommel waar 380 mensen zijn tewerkgesteld - voor de nodige onzekerheid. 

Situatie Ford Lommel. De Lommelse plant is de enige Ford-vestiging in Europa met de ruimte en mogelijkheden om alle voertuigen van Ford te testen vooraleer ze de Europese markt betreden. Ford Lommel heeft bovendien een druk jaar voor de boeg, met een orderboekje dat voor 2023 al zo vol zit dat het bedrijf een beroep moet doen op tijdelijke werknemers. 

Onze mensen. Frank Stevens, voorzitter van ABVV-Metaal Limburg, licht toe: "Als je aankondigt dat er mogelijk ontslagen gaan vallen, wil men onmiddellijk weten hoe laat het is. Men wil duidelijkheid van de directie: over hoeveel mensen praten we, in welke afdelingen,... Ik weet niet hoe de sfeer op de werkvloer nu is, maar ik weet uit ervaring dat na een tijd ongerustheid en onwetendheid omslaan in kwaadheid. Als vakbond gaan wij uiteraard ons best doen om zoveel tewerkstelling te redden in Lommel."