JOUW
SECTOR

Op zoek naar sociale info die op jou van toepassing is? In dit overzicht vind je alle informatie volgens sector (check je loonfiche om te weten in welk PC je werkt).

 

Alle 'elektrisch geladen' toepassingen vallen onder PSC 149.1. Dat zijn bedrijven die elektrische en elektronische montage- en installatiewerken uitvoeren. Het gaat dan over verlichting, drijfkracht, verwarming, telefonie, zwakstroom, ... Ook de groothandel (en de import en export) of kleinhandel in elektrische en elektronische toestellen valt hieronder. En hier stopt het niet. Denk ook aan radio- en teledistributie, geluids-, beeld-, signalisatie-, alarm- en belichtingsinstallaties. 

Alle sociale info die geldt voor deze sector vind je hier. De online versie van Op Zak primeert steeds op de gedrukte versie. 

Raadpleeg ook hier de minimumlonen die van toepassing zijn vanaf 1 januari 2022. Ook de terugbetaling van het woon-werkverkeer bij gebruik van privévervoer en de mobiliteitsvergoedingen werden aangepast op 1 februari 2022. 

Tijdelijk werkloos door corona? Ontdek hier waarop je recht hebt!

 We hebben onze realisaties van de afgelopen 4 jaar, en al het werk tijdens corona, voor je op een rijtje gezet in dit pamflet.

Of bekijk dit handig overzichtje.