Vorming
ABVV-Metaal

Durf denken, spreken en handelen

 

Wat is EFI en is dat interessant voor mij?

Dit is alle informatie over de economische en financiële toestand van de onderneming: is er winst of verlies, hoe zit het met de overheidssteun, wat zijn de toekomstverwachtingen, …? De EFI wordt besproken in de ondernemingsraad of in het CPBW+ (kleine ondernemingen). Het is dus zeer belangrijk dat je dat juist kan lezen en interpreteren. We organiseren op 31 maart en 1 april zowel een studiedag voor beginners als gevorderden. 
 


VOOR BEGINNERS: 31 maart 2021

Ben je net verkozen in de ondernemingsraad of het CPBW+ en volg je voor het eerst een EFI-vergadering bij? Heb je al eens een EFI-vergadering bijgewoond, maar sloeg je hoofd op hol bij alle moeilijke termen waarmee werd gegoocheld?
Heeft iemand jou al eens uitgelegd hoe de EFI-bundel in elkaar zit, maar sla je weer alles door elkaar en zie je door het bos de bomen niet meer? 
Dan hebben wij voor jou de ideale studiedag: we starten van nul en bouwen langzaam op. Aan het einde van de dag heb je een goed inzicht in de basisinformatie, de jaarrekening en het verloop van de EFI-vergadering.
We helpen je mee op weg om de juiste vragen te stellen die jou alles beter leren begrijpen

VOOR GEVORDERDEN: 1 april 2021

Heb je al eens een EFI-vergadering bijgewoond of uitleg gekregen over de EFI-bundel? Snap je in grote lijnen hoe alles in elkaar zit, maar wil je je kennis wat heropfrissen? Wil je wat nieuwe tips krijgen om met de EFI aan de slag te gaan? Wil je weten wat we over de corona-crisis kunnen terugvinden in de EFI-bundel?
Schrijf je dan zeker in voor deze studiedag: we herhalen de basics en geven dan concrete tips & tricks waar je mee aan de slag kan gaan!

Tip (voor bij beide studiedagen): heb je de EFI-bundel al ontvangen? 
Leg deze zeker klaar bij jouw computer! Je kan ook altijd een exemplaar van vorig jaar opvragen aan de secretaris van jouw ondernemingsraad!


INSCHRIJVING

 Deze vormingsdag zal georganiseerd worden onder Syndicaal Verlof. Als je wil deelnemen aan de studiedag neem je contact op met je vakbondssecretaris van ABVV-Metaal. Hij/zij zal jou dan inschrijven en dit ook melden bij je werkgever.

Deze studiedagen gaan op een interactieve manier online door via een webinar. Hiervoor ontvang je enkele dagen voor de start van de studiedag, per mail, richtlijnen, een login en paswoord.