Nieuwe kandidaat bij de SV2020? Dan kun je rekenen op de vormingsdienst van ABVV-Metaal. Want nieuwe kandidaten vangen we in 2020 onmiddellijk op met een spoedcursus ofwel de kick-offs. Zo neemt iedereen een vliegende start. Daar blijft het overigens niet bij. Onmiddellijk na de verkiezingen serveren aan de al dan niet verkozen kandidaten twee bijkomende vormingsdagen. 

Vragen van nieuwkomers

Tijdens de sociale verkiezingen mogen werknemers kiezen welke collega’s hen vertegenwoordigen bij de werkgever. Onze kandidaten laten de stem van de werk­makkers horen bij de werkgever. Maar ze zitten ongetwijfeld met heel wat vragen:

- Hoe leg ik op een vlotte manier contac­ten met de werknemers?
- Hoe leg ik uit waar ‘de vakbond’ voor staat?
- Hoe maak ik mensen warm voor ons verhaal?
- En wat als ik verkozen word?

Dat is het moment van waarheid: meedraaien in het sociaal overleg, in het comité voor preventie en bescherming of de ondernemingsraad de werkne­mersbelangen gaan verdedigen en met de directie gaan praten.

Spoedcursus in eigen regio

Daarom vangen wij de nieuwe kandidaten onmiddellijk op. Met een spoedcursus. Zo neemt iedereen een vliegende start. In de weken voor de verkiezingen nodigen we hen uit voor twee intensieve startdagen. Deze vorming vindt plaats in hun eigen regio. 

— Ze maken kennis met ons, en wij met hen.
— We zetten op een rijtje wat de uitdagingen zijn voor de komende maanden.
— We werken aan hun zelfvertrouwen om de banden met collega’s aan te halen.
— En we stimuleren hen om zich thuis te voelen bij ‘die van de vakbond’.

Op de verkiezingsdag valt het verdict: voor ABVV-Metaal en voor de kandidaten. Verkozen of niet: wij hebben iedereen nodig om de handen uit de mouwen te steken voor werknemersrechten. In de weken na de verkiezingen serveren we daarom twee bijko­mende regionale vormingsdagen.

— De kandidaten maken kennis met vaak voorko­mende syndicale situaties, en met hun rechten en plichten.
— We stomen hen klaar voor de eerste vergadering van ondernemingsraad en comité.
— En we helpen hen een eind op weg om met de collega-syndicalisten samen te werken in een sfeer van gelijkheid en solidariteit.

Klik hier voor de data van de Kick-off in jouw regio! 

Meer info over de Kick-off? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! 

Nieuwsgierig? Of zelfs al helemaal over de streep? Vul dit formulier in en wij helpen je op weg naar jouw Kick-off!