STA MEE OP TEGEN CORONA

Sta mee op tegen corona! Verspreid solidariteit, geen virus. 

 

"Dit jaar zal het een barbecue worden met mijn gezin."

Voor Vincent is 1 mei altijd een heel drukke periode: “Normaal waren wij nu volop bezig met de voorbereiding van de 1 mei-festiviteiten in Kortrijk. Elk jaar organiseren wij – het ABVV en de sp.a – een groot festival, waar vanalles te doen is voor jong en oud. Met mooie muziekoptredens ook. Het is altijd een prachtige dag, samen met de kameraden. Dit jaar zal het een barbecue worden met mijn gezin. En ’s avonds is er life DJ-optreden dat je kunt bekijken via de facebookpagina van ‘1 mei festival Kortrijk’.”

Het was ook zeer leuk geweest naar aanloop van de sociale verkiezingen, vertelt Vincent: “Op 1 mei gaan we altijd samen op stap met onze militanten. Dat was de prefecte teambuilding geweest, zo’n paar weken voor de verkiezingen. Maar oké, het is wat het is, de verkiezingen zijn nu toch verplaatst naar november.”

“Ik zie heel veel tekenen van solidariteit. Dat is hartverwarmend.”

Tot slot blikt Vincent terug op de betekenis van de Dag van de Arbeid, meer bepaald in tijden van corona: “Vandaag zitten we in een periode waarin solidariteit heel belangrijk is. Overal zie ik mensen die vrijwilligerswerk doen, zoals buurtbewoners die boodschappen doen voor buren die al een dagje ouder zijn. Ook in de zorgsector gebeuren vandaag ongelooflijk moedige dingen. Dat is hartverwarmend. Ik zie heel veel tekenen van solidariteit. We moeten daar blijvend werk van maken, ook wanneer de corona-miserie achter de rug is.”