NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

In 2009 daalde de vraag naar trucks nog zeer sterk. Nu de Europese economie aan de beterhand is, zwengelt ook de vraag weer aan.

De vraag naar Volvovrachtwagens in Europa steeg in het tweede kwartaal van dit jaar met 16 procent tegenover het eerste kwartaal. De Europese directie besliste daarom om de productiecapaciteit op te krikken. Volvo Trucks Gent stevent af op een verdubbeling van de productie tegenover 2009. Vorig jaar bouwde men 11.991 trucks. Bij het afsluiten van de eerste jaarhelft waren dat er al 10.995. Over het hele jaar verwacht men minstens 20.000 tot 25.000 trucks te bouwen. De capaciteitsstijging gaat gepaard met het aanwerven van een 200-tal nieuwe medewerkers. Het gaat vooral om tijdelijke krachten.

DAF Trucks wil tegen eind september weer 150 cabines per dag produceren (op dit moment zijn er dat ongeveer 100 per dag). De verhoging van de productie is te danken aan een grotere vraag. DAF wil daarom tegen eind volgende maand tot 120 arbeiders in dienst wil nemen. Eind vorig jaar moesten door de crisis nog ruim 350 werknemers het bedrijf verlaten. De arbeiders die toen moesten opstappen, komen eerst aan bod. Ze krijgen een contract van een jaar en behouden hun vroegere anciënniteit. Bij DAF Trucks zijn nu 1.300 arbeiders en 200 bedienden aan de slag.

Ook Scania kondigde gisteren ook een aanwervingsronde aan. Scania zoekt 500 werknemers in zijn Europese productievestigingen. De helft van de jobs zijn gelokaliseerd in Zweden.