NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Aleris werft opnieuw mensen aan. Volgens personneelsdirectier Bart Buyst is er “een duidelijke heropleving van de vraag naar aluminium halffabricaten. Ons orderboekje zit weer goed vol." Vorig jaar werden nog 540 werknemers ontslagen en doemde het schrikbeeld van een volledige sluiting op. Dit is niet langer aan de orde. Er werken een vijftiental werknemers meer dan vorig jaar en het bedrijf is op zoek naar vijftien extra tijdelijke arbeidskrachten.

Ook bij andere grote industriële bedrijven in het Antwerpse lijkt het ergste achter de rug. Bij busbouwer Van Hool in Lier is het systeem van tijdelijke werkloosheid afgebouwd. Bijna alle werknemers werken weer voltijds. De vraag naar bussen en industriële voertuigen trekt stilaan weer aan.

Hetzelfde scenario is er bij Baltimore Aircoil uit Heist-op-den-Berg nu de vraag naar koelinstallaties terug de hoogte ingaat.

Vorige week raakte reeds bekend dat vrachtwagenbouwer DAF in Oevel weer 100 mensen wil aanwerven nadat het er eind 2009 350 heeft ontslagen.