NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De Vlaamse regering heeft een groenboek samengesteld voor een nieuw industrieel beleid in Vlaanderen. Doelstelling is de Vlaamse industrie om te vormen tot een innovatieve sector met een versterkt concurrentievermogen. Zo wordt onder meer het concept Factory of the Future (fabriek van de toekomst) gelanceerd, een Vlaams dienstenplatform dat oplossingen uitwerkt op basis van innovatie, designcompetentie, klantgerichtheid, energie- en materiaalefficiënte technologie en sociaal kapitaal.

De Vlaamse regering wil ook werk maken van kortere vergunningsprocedures, energie-efficiënte investeringen, informatiseringsprocessen, aantrekken van buitenlandse investeringen, versterkte export en een versterkt vormings- en arbeidsmarktbeleid.

Volgens Vlaams minister-president Kris Peeters moeten we volop inzetten op de transformatie en de innovatie van de industrie. “We zullen via onderzoek en ontwikkeling het verschil moeten maken.” Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lie ten (sp.a) benadrukte dezlefde boodschap: “Er komt een einde aan het model waarin permanent op zoek gegaan wordt naar hogere productiviteit. Er zijn grenzen aan de productiviteitsstijging. We moeten het elders zoeken

Het groenboek volgt op de staten-generaal van de industrie en moet eind dit jaar leiden tot een witboek, een basisdocument voor het industriebeleid.