NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Bekaert heeft in het Chinese Shenyang (provincie Liaoning) een nieuwe vestiging ingehuldigd. Volgens Bekaert gaat het om 'de meest groene staalkoordfabriek ooit'. Bekaert maakt in de fabriek gebruik van nieuwe technologieën 'voor een geoptimaliseerd energieverbruik, beperking van de impact op het milieu en een hoger comfort op de werkvloer'. Als gevolg daarvan wordt de uitstoot van CO2 met 18 % verminderd,  daalt de hoeveelheid afval met een factor 8 en het machinelawaai waaraan werknemers zijn blootgesteld is met 8 decibel teruggedrongen.

Op het moment van de aankondiging is het aandeel van Bekaert door de grens van 200 euro gebroken. Dat gebeurde nadat de staaldraadproducent uit Zwevegem gisteren had. Vrijdag klokte het aandeel met 1,8 procent winst af op 202,10 euro. Bekaert profiteert van het wereldwijde economisch herstel en meer in het bijzonder van de sterke groei van de Chinese economie. Bekaert is in China aanwezig met zeventien vestigingen op acht locaties. Op dit moment werken bijna 10.000 mensen voor Bekaert in China.

Het aandeel Bekaert wordt vanaf 10 november in drie gesplitst. Bekaert kondigde de splitsing van het aandeel eind juli al aan, bij de publicatie van de halfjaarcijfers. De verklaring is dat Bekaert door de forse koersklim van het voorbije anderhalf jaar voor retailbeleggers een duur aandeel is geworden.