NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Een online advertentie bij Randstad zorgde voor woedde bij ABVV-Metaal. Ex-medewerkers van DAF moesten zich niet aanmelden, want die hebben een 'totaal andere werkwijze' en hun 'attitude past niet binnen het bedrijf'. ABVV-Metaal deelde gisteren pamfletten uit voor het kantoor van Randstad.

Jan Denys bood namens Randstad in de loop van de dag zijn excuses aan. “We bieden onze excuses aan alle ex-werknemers en werknemers van DAF die onterecht te kijk zijn gezet.” Hij stelde eveneens dat het onaanvaardbaar is dat mensen op basis van dit soort criteria uitgesloten worden.

De woordvoerder van de groepsdirectie van Daf Trucks reageerde eveneens misnoegd. “De manier waarop ex-werknemers van ons bedrijf worden afgeschilderd in vacatures die door Randstad worden beheerd, heeft ons onaangenaam verrast. De negatieve beeldvorming  stemt niet overeen met de werkelijkheid. Onze mensen staan bekend voor hun vakkennis, de kwaliteitsvolle opleiding die ze genoten hebben en hun werkattitude. Dat blijkt uit de resultaten van de outplacementcampagne die we vorig jaar in Westerlo hebben gevoerd toen enkele honderden werknemers er door de crisis hun baan verloren. Bijna allemaal hebben ze elders werk gevonden.” Daf neemt wel genoegen met de publieke excuses door Randstad België.

Ook ABVV-Metaal is tevreden met de excuses al onderstreept Hans Vaneerdewegh, secretaris ABVV-Metaal, dat “voor de (oud-)medewerkers van Daf de fout een beetje rechtgezet is, maar het kwaad is natuurlijk geschied.”

Randstad kondigt inmiddels strengere controles aan op de vacatures die op de eigen website worden geplaatst. De consulente in het kantoor van Mol die de fout heeft begaan, werd door het bedrijf ontslagen. De vraag is echter of de fout bij de consulente dan wel bij Randstad ligt. Uit de undercover-reportage van Volt (aanwerving allochtonen) bleek er ook ene groot verschil te liggen tussen de mooie woorden van Randstad en hun praktijk.

Volt Undercover reportage