NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Op de personeelsvergadering gisteren zei Rudi Kennes (ABVV-Metaal “Wij zijn geen hoop naïevelingen die het daglicht ontkennen. De Chinese investeerder heeft vanochtend nog bevestigd dat hij nog steeds geïnteresseerd is. Het dossier is gesneuveld terwijl de investeerder op een antwoord zat te wachten. De CEO wilde op 24 oktober een 'letter of intent' komen ondertekenen met de nodige financiële waarborgen voor de bouw van 235.000 Astra's tussen 2011 en 2014 en vanaf 28 oktober een delegatie naar Antwerpen sturen om het businessplan voort uit te werken.”

Er is gisterochtend ook een onderhoud geweest op het Antwerpse stadhuis met de vertegenwoordiger van de Chinese kandidaat-overnemer voor Opel Antwerpen. Daarbij waren Antwerps burgemeester Patrick Janssens en schepen Robert Voorhamme aanwezig.

Rudi Kennes zei dat naast de Astra’s de kandidaat overnemer vanaf 2012 ook 20.000 modellen Landwinds en 10.000 kleine elektrische wagens van Duracar, een bedrijf dat ze onlangs overgenomen hebben wil assembleren. “Door zijn halsstarrige weigering in te gaan op de voorstellen van de Chinese kandidaat laat General Motors 230 miljoen euro aan zijn neus voorbijgaan”, aldus Kennes. Voor elke Astra die in Antwerpen wordt gebouwd voor de Chinese markt kan GM 100 tot 500 euro verdienen aan licentie- en assemblagevergoeding.

Ook EU-Parlementslid Bart Staes bevestigt dit Chinese voorstel. Hij gaat via de ambassadeur in België de Amerikaanse regering, de grootste aandeelhouder van GM, op de hoogte brengen van het Chinese voorstel voor Antwerpen. 

De kandidaat-overnemer is een consortium van twee overheidsbedrijven en één privépartner. Zij hadden drie jaar geleden al belangstelling voor Opel Antwerpen.