NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen heeft gisteren een brief gekregen van General Motors Belgium. De brief is een reactie op de aangetekende brief, die het Havenbedrijf vorige week naar de autobouwer stuurde, waarin ze duidelijkheid vroeg over de verkoop van de site. De haven heeft immers een voorkooprecht op het terrein van 95 hectare.

Havenschepen Marc Van Peel (CD&V) had gezegd dat het Havenbedrijf over een voorkooprecht van het fabrieksterrein beschikt en dat zou laten gelden tenzij GM uiterlijk dinsdagavond 25 januari zelf een koper zou presenteren. GM heeft niet geantwoord op deze vraag en ineens is er ook van een ultimatum vanuit het Havenbedrijf geen sprake meer. In de mededeling laat het Havenbedrijf wel weten dat het zich "beraadt over verdere stappen".

Opel zegt dat het aan de haven vraagt om een formeel bod uit te brengen. "Wij blijven intussen in gesprek met enkele geïnteresseerde partijen", zegt Ann Wittemans, woordvoerster van de Antwerpse Opeldirectie. "Het Havenbedrijf is er daar één van. Sommige partijen hebben al een bod uitgebracht."