NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Op 1 januari 2010 nam Tiedemann de laatste containerherstellingsactiviteiten van PSA over in de Antwerpse haven. PSA had de maanden daarvoor het dochterbedrijf ACE (Antwerp Container Engineering) grotendeels afgestoten, De laatste 121 ACE-werknemers, verspreid over vier sites, werden overgenomen door Tiedemann-dochter United Depots.

De nieuwe groep kwam echter al snel in de problemen, aldus Marc Pottelancie, secretaris ABVV-Metaal. "Het bedrijf moet het vooral hebben van het herstel en nog meer van de stockage van geleasde containers. Die herstelling loopt goed, maar de stockage, die de meeste inkomsten garandeerde, leverde heel wat minder op. Door het economisch herstel zijn die containers nodig in China. Tegelijk zijn de containers nu langer op zee."

Als apart bedrijf huurde United Depots terreinen van PSA in 'onderconcessie'. De relaties met PSA vertroebelden echter en samen met de minderinkomsten zorgde dit er voor dat 2010 met een verlies werd afgesloten hoger dan het bedrijfskapitaal. " Tien dagen geleden bracht de directie het personeel - nu nog zo'n honderd arbeiders en twintig bedienden - op de hoogte op een bijzondere ondernemingsraad. Van het personeel worden inleveringen gevraagd. Tegelijk liet de Duitse directie weten dat ze het bedrijfskapitaal gevoelig wil optrekken tegen juli. Donderdag stapte het bedrijf naar de rechtbank om bescherming te vragen. De uitspraak volgt op dinsdag 15 februari.” Volgens Marc Pottelancie rest er nog een “waterkans” om het bedrijf te redden.