NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Autobouwer Ford Genk zal met de overheid praten over de problematiek van de steeds grotere groep oudere werknemers die ze in dienst hebben. Ford wil deze werknemers zo lang mogelijk aan boord houden en wil daarbij overheidshulp vragen.

De gemiddelde leeftijd van de 4.900 Ford-werknemers bedraagt nu 47 jaar bij de bedienden en 46 jaar bij de arbeiders. Over twee jaar zijn er 2.000 50-plussers aan het werk in Genk.

Erik Verheyden van het ABVV zegt daarover: 'Wij hebben dit al vaak aangekaart, maar het is goed dat ook de directie eindelijk de ernst van het probleem inziet. Het probleem is immers niet te onderschatten. Recent werd bovendien bepaald dat er de komende vier jaar geen nieuwe vaste contracten zullen bijkomen. Tegen die tijd bedraag tde gemiddelde leeftijd 51 à 52 jaar.'

'Vroeger was het werk in de koetswerkafdeling heel zwaar. Er zijn toen enorme inspanningen geleverd om het werk in die afdeling te vergemakkelijken. Met succes. Zo'n operatie zou ook in de assemblage vruchten kunnen afwerpen', aldus Verheyden.