NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De eerste in België gebouwde elektrische Volvo is afgeleverd aan Flanders' Drive, het Vlaams competentiecentrum voor de voertuigindustrie. Deze zal de Volvo C30 Electric gebruiken voor onderzoek naar draadloos laden. De overhandiging van het voertuig vond plaats in aanwezigheid van Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a).

Bij 'inductief laden' wordt de batterij draadloos opgeladen via een oplaadplaat die in de garage thuis of op een openbare parkeerplaats kan staan. Met de technologie zou de batterij van de Volvo, die een theoretisch bereik van 150 kilometer heeft, in minder dan anderhalf uur volledig opgeladen kunnen worden. Het proefproject loopt tot eind 2012.

Volvo gaat dit jaar nog 250 elektrische C30's bouwen. De assemblage gebeurt in de Gentse fabriek, maar de batterijen en elektrische aandrijving worden later in Zweden toegevoegd. Het is de bedoeling dat 50 dergelijke wagens verkocht worden aan geïnteresseerden in België. Het zullen vooral overheidsdiensten en bedrijven zijn die de kans krijgen om de elektrische Volvo uit te proberen.