NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De aandeelhouders van Bekaert hebben gisteren de benoeming goedgekeurd van de Brit Matthew Taylor als CEO, in opvolging van Bert De Graeve. De Graeve wordt de nieuwe voorzitter van Bekaert, als opvolger van Paul Buysse.

 

Voorts maakte men bekend dat Bekaert in het eerste kwartaal een "solide" volumegroei  kende,  maar deze werd volledig tenietgedaan door ongunstige wisselkoersen in verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Hierdoor daalde  het omzetcijfer in het eerste kwartaal met 2 procent, van 799 tot 782 miljoen euro. Er werd meer staalkoord geleverd voor de Europese autosector, en in mindere mate voor de gas- en oliesector. Ook in China werd marktaandeel teruggewonnen in de bandensector. Noord-Amerika deed het minder goed. In Latijns-Amerika nam de vraag naar Bekaert producten eveneens af. De aandeelhouders krijgen een brutodividend van 0,85 euro en De Graeve een voorzittersvergoeding van 250.000 euro.

 

Die ongunstige trend zou ook in het tweede kwartaal voelbaar blijven, ondanks blijvend goede marktomstandigheden in Europa en Azië.