NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De directie van Duracell Aarschot heeft vandaag tijdens een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd 296 jobs te willen schrappen over een periode van twee jaar. Het gaat om 256 arbeiders en 40 bedienden.

In totaal werken er, zonder de tijdelijke krachten mee te rekenen, 750 mensen in de vestiging. De directie wil er daarvan slechts 450 overhouden en is van plan dat te doen zonder naakte ontslagen.

De batterijenfabrikant verhuist de productie van enkele batterijen waarvan de vraag terugloopt en de finishing- en metalafdeling naar andere vestigingen. Bovendien gaat Duracell zwaar investeren in de modernisering van de AA- en AAA-batterijen. Volgens de directie kan de site in Aarschot op die manier ook in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen.

ABVV-Metaal-secretaris Luc Janssens is verrast door de omvang van de herstructurering. 'Alle productie gaat weg met uitzondering van de AA- en AAA-batterijen, waardoor meer dan een derde van het personeel wordt aan de deur gezet.' Janssens stelt er tijdens de onderhandelingen alles aan te zullen doen om zoveel mogelijk jobs te redden. Vrijdagmiddag vergaderen de vakbondssecretarissen met alle vakbondsmilitanten over de herstructurering. Syndicale acties zijn niet uitgesloten.