NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Barco heeft in de eerste jaarhelft de bedrijfswinst (EBIT) en nettowinst met meer dan 65 procent zien dalen. De nettowinst ging van 31,7 miljoen euro in het eerste semester van 2013 naar 11 miljoen euro. Barco haalde  498 miljoen euro omzet, of 16,7 procent minder dan in diezelfde periode een jaar eerder.  Het orderboek daarentegen nam op jaarbasis met  9,1 procent toe tot 479,8 miljoen euro aan het einde van het eerste semester.

 

 

 

Barco-CEO Eric Van Zele nuanceerde de ‘slechte’ resultaten. Hij gaf de mindere prestaties toe maar wees er op dat “de helft van het verschil tussen de verwachting en wat effectief gerealiseerd werd, 17 van de 35 miljoen euro, eigenlijk te maken had met de wisselkoersen". Barco hangt voor 70 procent van zijn omzet af van landen waar in dollar gerekend wordt. Dat vertaalt zich in een lagere omzet in euro omdat de euro sterk staat. In de eerste helft waren er bovendien meer leveringen waren dan bestellingen, in de tweede helft zal het omgekeerd zijn. 

 

 

 

Barco is actief in meer dan 90 landen met 4.000 werknemers. Daarvan werken er ongeveer 1.600 in vestigingen in Kuurne en Kortrijk.