NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Sinds de aankondiging van de intentie tot sluiting op 1 februari hebben de vakbonden op Crown constructief gewerkt. Zonder actie te voeren hebben we steeds de klanten tijdig blijven voorzien van kwalitatieve produkten.We stellen als gemeenschappelijk vakbondsfront de professionaliteit van de directie in vraag door het niet verstrekken van transparante informatie en het niet zoeken naar alternatieven voor  Deurne. Zo heeft de directie de Wet Renault misbruikt  om haar klanten te kunnen blijven bevoorraden . Dit zorgde ervoor dat er weinig vertrouwen is aan de onderhandelingstafel.

De herstructureringsgolf die de multinational Crown in  Europa op poten aan het zetten is, zal voor een sociaal bloedbad zorgen binnen de Europese vestigingen. Zo hebben onder andere onze Franse collega’s van Brive, die ook worden geconfronteerd met een sluiting, zich recent kunnen beroepen op hun recht om bijstand te krijgen van een extern bureau om alternatieven te zoeken. Die gelijke behandeling wordt ons niet toegestaan, dit is wel mogelijk in Frankrijk, Nederland en andere Europese lidstaten. Hoe verwacht men van ons dat we alternatieven moeten voorstellen als we geen transparante gegevens krijgen om dit te doen?

Dit alles maakt dat er totaal geen vertrouwen is in de directie en dat de werknemers bevreesd zijn voor een goede afloop van een sociaal plan. Gelet op de gunstige winstcijfers uit het verleden, het misbruik van de notionele intrestaftrek en de hoge gemiddelde leeftijd (47 jaar) en gemiddelde ancienniteit van meer dan 20 jaar, zou dit een schande zijn!

Gedurende twee maanden heeft de werknemersvertegenwoordig zich constructief opgesteld, de directie tot op heden nog steeds niet.We ondervinden weinig interesse van de overheid ten aanzien van het lot van 305 werknemers.

Het gevolg van dit alles is dat we gezien de evolutie van 1 februari tot op heden, genoodzaakt zijn om de produktie wel  te laten verder lopen, enkel de klanten worden voorlopig niet meer geleverd.