NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De vakbonden van Ford Genk hebben vrijdag overlegd met de Vlaamse en federale regering. De vakbonden waren woedend over de negatieve uitspraken van vicepremier Alexander de Croo over een mogelijk brugpensioen voor de werknemers van Ford Genk. “Een harteloze boskabouter die zijn dossiers niet kent”, aldus Herwig Jorissen, voorzitter ABVV-Metaal. “natuurlijk moeten we eerst onderhandelen met Ford en zien wat we aan tewerkstelling eventueel kunnen redden. 'Maar als je op voorhand brugpensioen uitsluit, duw je iedereen de put in. Dat doet De Croo gedaan.”

De vakbonden vonden het overleg met de kernkabinetten van de federale en Vlaamse regering, op de uithaal naar De Croo na, wel positief. De vakbonden waren vooral tevreden dat beide regeringen op één lijn zaten. De prioriteit van beide regeringen is duidelijk zo snel mogelijk een toekomst zoeken voor de Ford-werknemers. Beide regeringen zullen de vakbonden ook  begeleiden bij de onderhandelingen met de directie via een opgerichte werkgroep.

Herwig Jorissen: “De vergadering is vrij goed verlopen. We hebben bekeken hoe we kunnen samenwerken met de regeringen om de schade zo veel mogelijk te beperken."