NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Naast de eerdere order van 879 all wheel drive CF Military trucks, heeft de Belgische Defensie bij DAF een bestelling gedaan voor nog eens negen zware trekker/oplegger-combinaties. Levering is voor 2024.

De bestellingen zijn dus geen probleem voor DAF-Trucks. Na de zware dip in 2020 ten gevolge van de coronacrisis, was er een steile klim opwaarts wat de productie van vrachtwagens betreft. In 2022 stevent men af op absolute recordcijfers. Meer nog: er zijn meer klantenorders dan DAF trucks kan produceren. “De schaarste aan chips zet vandaag een rem op onze groei”, zegt president-directeur Harry Wolters. “Onze productie in Oevel en Eindhoven wordt momenteel geremd door een tekort aan materialen. Het gaat daarbij niet alleen over ingewikkelde, programmeerbare chips, maar ook over relatief eenvoudige aan/uit-chips die bij wijze van spreken in speelgoed zitten.”

Daardoor behoudt men de productie van vrachtwagencabines tot en met juli 2022 stationair op 1.100 per week.

DAF is ook bezig met het lanceren van elektrische trucks in zijn lichte segment. Daarnaast investeert DAF ook veel in onderzoek naar aandrijving op waterstof. “De afstanden die zware vrachtwagens afleggen, zijn te lang voor de huidige batterijen. Trucks staan ook nooit stil. Er is geen tijd om urenlang op te laden. Het grote voordeel van waterstof is dat je het kan verdelen via tankstations.”