NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Gisteren hebben de Belgische vakbonden in Keulen vergaderd met de  collega's uit de andere Europese vestigingen.  De Duitse vakbonden hebben aangegeven zondag naar Genk te zullen komen om mee op te stappen in de solidariteitsmars. “Men leeft wel met ons mee”, aldus Rohnny Champagne, provinciaal Voorzitter ABVV-Metaal, “maar we gaan toch zelf voor druk op de directie zullen moeten zorgen. Alleen de Britten, die ook door sluiting zijn getroffen, staan mee op de barricades."

De Belgische vakbonden zullen niet aanwezig zijn op de Europese Ondernemingsraad vandaag. "De directie zou daar toch alleen maar dezelfde show opvoeren.  De kwartaalcijfers die kennen we ondertussen wel”, aldus nogmaals Rohnny Champagne.

Gisteren voerden de Ford bonden ook  actie in Duitsland. "De bedoeling was dat we de Europese directie onze grieven zouden overmaken ",nogmaals Rohnny  Champagne. De Duitse politie trad uiterst hard op. “De Duitsers vinden een bommetje gooien en een autoband in brand steken al agressief. Ze ouden misschien eens naar een doorsnee betoging in Brussel moeten komen.”