NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Vandaag trokken zo'n 35.000 vakbondsmilitanten door Brussel in het kader van de algemene betoging die door het ABVV in het leven is geroepen. Het was niet de bedoeling van de manifestatie om de economie te schaden, maar om een duidelijk signaal te geven aan de regering. Volgens voorzitter Rudy De Leeuw is de regering nu aan zet en moet ze duidelijkheid scheppen: zullen de minimumlonen, werkloosheidsuitkeringen en laagste pensioenen worden opgetrokken? De manifestanten zijn bezorgd over een aantal regeringsmaatregelen, waaronder met stip de loonbevriezing. Ze hekelen de aanvallen op de index en op de openbare diensten en vragen dat de regering de afspraken in verband met de verhoging van de uitkeringen en minimumlonen nakomt.

De militanten van het gemeenschappelijk vakbondsfront verzamelden om 10.30 ur in Brussel en vatte de tocht aan van Brussel Noord naar Brussel Zuid. Op kop liepen de arbeiders van ArcelorMittal Luik.

Aan het kabinet hield de vakbondstop zijn traditionele toespraken, waarna de betoging werd ontbonden. Die verliep al bij al luidruchtig, maar zonder incidenten.

Voor de betoging was er een ontmoeting van de vakbonden met de minister van Financiën Steven Vanackere en die van Pensioenen, Alexander De Croo. Die laatste toonde begrip voor de syndicale bezorgdhid, maar herhaalde duidelijk dat de rem op loonsverhogingen er sowieso zal komen.

Klik hier om de brief te openen die werd overhandigd aan Agoria-topman Paul Soete.