NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Bij Volvo Trucks werd ook het (derde) sociaal akkoord nipt verworpen. Aan de stemming namen 1.194 werknemers deel, 68 procent stemde tegen. De arbeiders legden dinsdagmorgen het werk neer uit protest tegen de hoge werkdruk, tegen problemen met het opnemen van vakantiedagen en tegen het verouderde materiaal, vooral vorkliften. De vorige voorstellen werden met 85 procentverworpen. Volgens Jo De Mey, secretaris ABVV-Metaal waren de bezwaren tegen het voorstel “minder van inhoudelijke aard.  De arbeiders geloven niet dat de directie het akkoord zal uitvoeren, dat is het probleem. Het vertrouwen is zoek”.

De directie stelde  een premie van 500 euro netto voor - als een teken van goodwill aan de werknemers. Om het vertrouwen te herstellen engageerde Jens Holtinger, general manager van Volvo Europa Truck, zich om het management van de fabriek in Oostakker te coachen en de vicepresident HR zou een job krijgen in een andere site van Volvo Trucks. Dat kwam boven op de reeds beloofde  verhoging van het aantal werknemers per shift om de werkdruk te doen afnemen, meer investeringen in onder meer heftrucks en garanties rond het opnemen van verlof.

Gisterenavond zat vakbonden en directie opnieuw samen. Vandaag wordt door de vakbonden een nieuw voorstel voorgelegd (en verdedigd) aan de werknemers.