NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Volgens de regering zal de koopkracht van iedereen stijgen - “100 euro netto meer per maand!” - dankzij de taxshift. Voortaan kan iedereen zelf uittellen hoe hard de regering liegt op www.factuurregering.be, een gebruiksvriendelijke tool van het ABVV waarmee iedereen de impact van de besparingen op zijn gezinsinkomen kan berekenen.

De tool berekent de impact van meer dan 20 verschillende maatregelen van zowel de Vlaamse regering-Bourgeois als de federale regering-Michel, van de indexsprong over de Turteltaks tot duurder onderwijs. Maar ook de hogere werkbonus voor lage lonen en de hogere forfaitaire beroepskosten worden meegeteld. Onze tool maakt duidelijk dat de zogenaamde koopkrachtversterkende maatregelen onmiskenbaar in het niet vallen bij alle Vlaamse en federale besparingen samen.

De website www.factuurregering.be heeft drie troeven:

  • Makkelijk invulbaar
    Je moet niks opzoeken in paperassen allerhande die je ergens diep in een schuif hebt weggestopt.
  • Transparant
    Je krijgt een berekening op jouw maat, aangepast aan jouw levenssituatie, met telkens heldere uitleg over wat een besparing juist inhoudt en waarom die onrechtvaardig is.
  • Mobiliserend
    Via sociale media kun je snel en eenvoudig je resultaat delen en zo mee het sociaal protest tegen de factuurregeringen een stem geven.

Surf naar www.factuurregering.be en ontdek in welke mate deze regeringen in jouw zakken zitten. Deel de link naar www.factuurregering.be ook zeker massaal op de social media.

Wie wil kan zelfs een affiche aan zijn of haar raam tentoonspreidne ter promotie van de website! Klik hier voor de affiches en verschillende formaten:

Affiche A4

Affiche A5

Affiche A6

Flyer