NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De Waalse vervoersmaatschappij TEC heeft 119 nieuwe bussen besteld bij Van Hool. De bestelling is 26 miljoen euro waard. De TEC laat de mogelijkheid open om 13 van de 23 bussen voor de provincies Namen-Luxemburg te vervangen door hybride voertuigen, op voorwaarde dat die oplossing 'overtuigend is'. 728 bussen op vijf jaar of 40% van de vloot bestelde TEC reeds bij Van Hool. In oktober buigt de raad van bestuur van de TEC zich over een bijkomende bestelling van 76 bussen.

Wat niet lukte in Vlaanderen en Brussel, lukt blijkbaar wel in Wallonië. De Lijn bestelde 386 bussen, Van Hool mocht er 35 leveren. De MIVB bestelde 172 bussen. Van Hool greep naast het order. De TEC bestelde 119 bussen. Van Hool krijgt het hele order.

Ondertussen eist VDL Bus de volledige vernietiging van de bestelling MIVB. De Brusselse vervoersmaatschappij bestelde 172 Mercedes-bussen bij de Duitse concurrent Evobus (Daimler), een contract van 50 miljoen euro. VDL heeft eind augustus bij de Raad van State de 'vernietiging' gevraagd van de beslissing van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Volgens VDL werd de procedure niet correct gevolgd. Eerder was het contract al geschorst.