NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De productie van de XC60-terreinwagen, momenteel de populairste Volvo,  verhuist naar Zweden. In ruil komt er vanaf 2018 een kleinere terreinwagen naar Gent: de XC40. Vorig jaar verkocht Volvo bijna 137.000 exemplaren van het model, goed voor 30 procent van de wereldwijde verkoop van het automerk.
 
Volvo wil in Gent vooral kleinere auto’s gaan produceren, de 40-reeks, met meer modelvarianten dan nu het geval is. Die loopt nu ook al in Gent van de band. De V40 is de op één na best verkopende Volvo van het moment. Gent heeft bovendien de garantie gekregen dat het de XC40, een volwaardige compacte terreinwagen als enige wereldwijd zal mogen bouwen. De XC60 daartegenover wordt sinds dit jaar ook in China geproduceerd, wat gevolgen heeft voor de Gentse productiecijfers. De eerste investeringen om de Gentse Volvo-fabriek klaar te maken voor de nieuwe modellen volgen al in 2016. Het nieuwe CMA-platform (dat staat voor Compact Modular Architecture) voor compacte modellen moet begin 2018 in Gent in productie kunnen gaan.
 
Volgens directeur Van Ladeghem, bij het begin van het autosalon, zal "het ene succesverhaal worden opgevolgd door het andere". Het aantal werknemers blijft ongewijzigd. Het nieuwe platform biedt Gent werkzekerheid tot 2025