NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De nationale staking was een zeer groot succes in de metaal. Na de provinciale actiedagen waren de metallos ook vandaag meer dan present. Niemand had ook anders verwacht. 

De nationale staking en de provinciale actiedagen waren niet alleen de uiting van een syndicaal verzet. Meer dan datwaren ze de manifestatie van een veel breder gedragen maatschappelijk verzet tegen het asociale en onrechtvaardige beleid van deze regering.

Er hebben mensen voor de eerste maal betoogd, voor de eerste maal gestaakt. Als de regering van deze strijd een uithoudingsstrijd wil maken en volhardt in de boosheid, dan zal ze uiteindelijk verliezen. Want de mensen zullen misschien stoppen met actievoeren (daar hoopt menwaarschijnlijk op), maar niet met denken. 

Wat we al die dagen op de werkvloer, op straat en aan de piketten gevoeld hebben, werd vorige week bevestigd door de enquête van Knack en VTM. Het inhoudelijk verzet van de vakbonden wordt wel degelijk gedragen door een grote meerderheid van de bevolking.

Succes betekent ook verantwoordelijkheid. De mensen die ons steunen doen dat ook omdat ze van ons resultaten verwachten. Dat is nu de volgende stap. De mobilisatiekracht omzetten in onderhandelingskracht. En als werkgevers en regering dat niet begrijpen, dan zullen ze een zeer kwade klant aan ons krijgen. Zoveel mag ondertussen toch duidelijk zijn.

ABVV-Metaal bedankt alle militanten en werknemers voor de voortreffelijke, respectvolle, maar ook krachtige manier waarop tot op vandaag actie werd gevoerd. Jullie hebben ervoor gezorgd dat deze nationale staking een succes werd. De strijd is niet voorbij. Ook morgen is het weer TIJD VOOR SOLIDARITEIT.

Herwig Jorissen

Voorzitter