NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

6 november was een historische syndicale manifestatie. Een rood-groene mensenzee trok gisteren door de straten van Brussel. Het was een uiting van breed gedragen verzet tegen de maatregelen van Michel-Bourgeois I.  Dit was meer dan het begin van het verzet. Dit was het verzet tegen  de aantasting van de koopkracht, de indexsprong, de verlenging van de loopbanen, de afbraak van de sociale welvaart. En tegelijk was het ook een uiting van een grote ongerustheid: ongerustheid over de toekomst, over welke soort van maatschappij we morgen zullen leven.

 

Het was een betoging van ingehouden woede. Woede tegen een regering die de lasten enkel  en alleen laat betalen door de werkenden en de gezinnen. Samen toonden de vakbonden en het zeer brede middenveld dat er wel degelijk een alternatief is: een sociaal rechtvaardig alternatief voor deze regering die met recepten van de vorige eeuw (die toen al niet werkten) de problemen van morgen willen aanpakken.

ABVV-Metaal dankt al zijn militanten voor het voorbeeldige werk dat ze geleverd hebben in de mobilisatie voor deze manifestatie. En met hetzelfde elan en dezelfde vastberadenheid zullen we nu de provinciale actiedagen en de nationale stakingsdag aanpakken.  De regering Michel-Bourgeois I moet niet denken dat we ons in slaap laten sussen door een ‘informateur sociale herfst’. Als deze  regering doorzet zal ook de winter warm worden. Het is weer tijd voor solidariteit.


Herwig Jorissen

Voorzitter


Kijk hier naar  een kort video verslag van de betoging http://vimeo.com/111130473

 

DSC 6641