NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Na de massale betoging van zes november in Brussel was het vandaag de beurt aan Antwerpen en Limburg om het startschot te geven voor de provinciale actiedagen. De afgelopen week hebben we een nooit geziene campagne meegemaakt om de actievoerders / vakbonden te criminaliseren en discrediteren:
 
-Eerst was er sprake van een potentieel gevaarlijke betoging (die nooit door de vakbonden was aangevraagd);
-Dan zouden volgens geruchten hooligans uit Rotterdam naar Antwerpen komen (niemand heeft ze gezien);
-Dan weer metallos uit Luik en Charleroi (opnieuw door niemand gezien);
-En uiteindelijk zou het huis van De Wever zelf vernield worden (enkel politie in die buurt gesignaleerd).
 
Deze haatcampagne heeft ons en de werknemers niet kunnen tegenhouden. We hebben in Antwerpen en in Limburg gedaan wat we moesten doen: we hebben getoond hoe groot de verontwaardiging is over het asociale beleid van deze rechtste regering.  In de metaal was de staking een groot succes. Getuige de vele stakerspiketten en de vele bedrijven waar de arbeiders buiten zijn gebleven. De patroonfederaties weten niet goed welke boodschap ze de wereld willen doen geloven: enerzijds beweren ze dat de stakers slechts een minderheid zijn en anderzijds roepen ze doembeelden op over de economische en financiële schade van de staking.
 
Wij weten beter en onze boodschap is dan ook duidelijk. Bedank aan alle militanten, alle stakers, alle werknemers in Antwerpen en Limburg voor hun inzet vandaag. Volgende afspraak 1 december in Oost- en West-Vlaanderen.
 
Herwig Jorissen
Voorzitter