NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De vakbonden bij de schokdemperproducent Tenneco in Sint-Truiden houden vandaag een 24 urenstaking. Ze eisen duidelijkheid over de geruchten dat de helft van het personeel zou ontslagen worden. In een artikel in de Spaanse pers werd gezegd dat er een plan zou bestaan waarbij niet 250 maar de helft van het personeel in Sint-Truiden (600 mensen) zou verdwijnen en verhuist de productie van alle vestigingen op termijn uit West-Europa. Tenneco had in september aangekondigd dat de fabriek in Gijon dicht gaat (230 mensen) en er in Sint-Truiden tot 250 jobs kunnen sneuvelen. 
 
De directie ontkent dat meer dan 250 jobs bedreigd zouden zijn. "We werken samen met de sociale partners om de gevolgen van deze vermindering met gebruikmaking van alle beschikbare middelen zoveel mogelijk te beperken". De staking kwam er nadat ACV-Metea de onderhandelingen had stopgzezet. Volgens Guido Bogaerts, hoofdafgevaardigde ABVV-Metaal was “het topmanagement bereid om die garanties voor de toekomst te geven, na de herstructurering van 2015. Het stopzetten van de onderhandelingen zal de gesprekken met de directie er niet makkelijker op maken. De staking wordt dus, met één vakbondsfront, vandaag ingezet.” De vakbonden en de directie voeren al enkele maanden gesprekken over de 250 ontslagen in Sint-Truiden. 
 
Tenneco produceert dagelijks 32.000 schokdempers en levert o.a. aan Audi Brussels en VW. Aan Ford Genk werd nooit geleverd.