NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

SOLIDAIR VOOR WERK
zaterdag 2 december, 10u30, Brussel


Traject : van het Zuidstation naar het Noordstation

13 000 werknemers bij VW-Vorst en in de toeleveringsbedrijven dreigen hun werk te verliezen. 13 000 gezinnen worden in de onzekerheid gestort.

Om de werknemers en hun gezinnen te ondersteunen organiseren ACV, ABVV en ACLVB samen met de betrokken beroepscentrales en gewesten een solidariteitsmanifestatie.

Werknemers in grote en kleine bedrijven krijgen vaak te weinig respect voor hun bijdrage tot de resulaten van de onderneming. Onze bedrijven en onze economie doen het goed, vaak beter dan in de landen rondom ons. Maar blijkbaar is dat niet meer van tel.

VW-Vorst is een van de productiefste bedrijven van de groep. Toch saneert men er keihard.

Maar we willen niet wanhopen. Wij zullen verder vechten voor behoud van jobs en voor nieuwe jobs.Wij zullen verder werken aan solidariteit, hier, in Europa en op wereldvlak.

Deze betoging 'Solidair voor werk' gaat door op een zaterdag. Dat is een bewuste keuze. Zo krijgen meer mensen de kans hun solidariteit te betuigen met werknemers die het moeilijk hebben, waar dan ook.

Waardig werk en een degelijk inkomen, dat blijven voor ABVV, ACV en ACLVB de absolute prioriteiten, daarvoor zullen we blijven vechten.

Dank voor uw solidariteit.