NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De werknemers bij Opel Antwerpen zijn de onzekerheid beu. Gisteren brak een spontane staking uit. De ochtendploeg besloot gisteren om het werk neer te leggen om meer duidelijkheid te eisen over de toekomst van de fabriek. De spontane werkonderbreking duurde de hele dag. De directie vervroegde daarop de voorziene informatiesessie. Die sessie ging over het nieuwe voorstel van GM om de fabriek open te houden tot eind 2010, op voorwaarde dat er een nieuwe investeerder wordt gevonden.

De directie van Opel Antwerpen bevestigde op de vergadering dat er aan een sociaal plan gewerkt wordt voor het voltallige personeel. Volgens dat plan moeten er tegen mei 1.250 mensen vertrekken. Het personeel zou midden april meer duidelijkheid krijgen. Maar wie werk zou vinden bij een nieuwe overnemer zou, volgens het plan, niet in aanmerking komen voor het sociaal plan.

Voor ABVV-Metaal volstaat het nu voorliggende plan niet, maar dient het voor de vakbonden wel als een basis. Rudi Kennes, hoofdafgevaardigde ABVV-Metaal  benadrukt dat het sociaal plan voor iedereen moet gelden en dat de werknemers zelf moeten kunnen beslissen wanneer ze weg willen. Rudi Kennes bevestigde dat de vakbonden van de vestiging in Polen bereid zijn om een deel van hun volumes naar Bochum te versluizen, dat zijn productie dan deels naar Antwerpen doorschuift. Dat zou neerkomen op een productieverhoging van zo'n 22.000 auto's per jaar.