NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Tijdelijke werkloosheid heeft de gevolgen van de economische crisis voor veel arbeiders voor een stuk verzacht. Veel van die arbeiders zullen echter bijzonder onaangenaam verrast zijn als zij hun belastingbrief in de bus krijgen. Op een uitkering voor tijdelijke werkloosheid wordt immers maar 10,09% bedrijfsvoorheffing ingehouden. Daardoor mogen werknemers die in 2008 of 2009 lange periodes op tijdelijke werkloosheid werden gesteld een bijzonder zware belastingbrief verwachten. ABVV-Metaal had ook al aangedrongen op initiatieven hieromtrent onder andere door een tarief toe te passen dat nauwer aansluit bij de gemiddelde belastingsvoet (zo'n 30%). Hieraan werd echter geen gevolg gegeven.

Sp.a-Kamerlid en Ford arbeidster Meryame Kitir waarschuwt in een persmededeling de werknemers arbeiders die te maken hebben gehad met lange periodes van tijdelijke werkloosheid daarom voor hun belastingafrekening.

Meryame Kitir vraagt daarom een soepele en gespreide betaling van achterstallige belastingen toe te staan. Meryame Kitir zal aandringen bij de Minister van Financiën Didier Reynders om voor deze mensen soepele betalingsmodaliteiten zonder sancties te voorzien.