NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Het Instituut voor Wetenschap en Technologie (IWT) keurde een project goed dat de productie van elektrische en hybride wagens in Vlaanderen een stuk dichterbij brengt. In dit  onderzoek- en ontwikkelingsproject investeert de Vlaamse overheid bijna 1,7 miljoen euro in een samenwerking tussen Volvo Cars Gent en Flanders Drive om het productieproces van hybride en elektrische wagens in een traditionele autofabriek te vereenvoudigen. Het project wordt gisteren voorgesteld op Circuit Zolder tijdens de officiële opening van de Clean Week.

Volvo wil zijn productieapparaat in Gent op een flexibele manier aanpassen om naast wagens met benzine- en dieselmotoren, ook hybride en elektrische wagens te kunnen produceren op dezelfde assemblagelijn. Het project legt de basis voor een belangrijke toegevoegde economische waarde in Vlaanderen, aangezien naast de assemblagefabriek ook de toeleveringsbedrijven in Vlaanderen hier wel bij kunnen varen. Het project kan Vlaanderen een versterkte positie opleveren op het gebied van de productie van deze groene wagens.

Minister Ingrid Lieten: “Dat Volvo zelf initiatiefnemer is en wil investeren in Vlaanderen, wil samenwerken met kennis opgebouwd in Vlaanderen, maakt mij een zeer fiere minister en is het ultieme bewijs dat onze investeringen in kennisopbouw en onderzoek renderen. IWT middelen kunnen niet beter besteed worden dan aan projecten als deze met Volvo Cars Gent en Flanders Drive.  Het illustreert perfect de innovatiecultuur en duurzame economische hervorming die wij als Vlaamse regering nastreven. Dit soort projecten zijn de beste garantie dat we de mensen duurzame arbeidsplaatsen kunnen bieden en tegelijk kunnen investeren in een groenere leefomgeving.”