NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

GM heeft in het verleden de plannen voor een bijzonder compacte auto steeds afgehouden. Magna, de kandidaat-overnemer van Opel, was wel geïnteresseerd in een mini-Opel. Nu de trend van kleinere wagens in Europa en de VS is ingezet, lijkt ook GM van inzicht te veranderen. Opel heeft geen model in het segment van de allerkleinste wagens, genre Ford Ka. “We hebben zo'n model (mini Opel) nodig. Dat wordt onze topprioriteit”, verklaarde Reilly afgelopen weekend.

Volgens Rudi Kennes, hoofdafgevaardigde ABVV-Metaal is dat perfect mogelijk in Antwerpen. “Een dergelijk project zou in Antwerpen slechts een kleine extra investering vergen en het businessmodel voor de fabriek nog verbeteren”. Een mini-Opel kan op hetzelfde platform geassembleerd worden als de mini-SUV (terreinwagen), het model dat vroeger aan Antwerpen was beloofd. Rudi Kennes wijst er op dat de fabrieken in Polen, het Duitse Eisenach en het Spaanse Zaragossa al hun capaciteit volledig benut zien. “Bovendien zijn er elders té grote investeringen nodig om een mini op de band te zetten. In Antwerpen kan dat veel goedkoper."Hij benadrukt wel dat hij de mini niet ziet als vervanger voor de twee beloofde kleine terreinwagens. “Het zou onze businesscase voor een winstgevende Antwerpse fabriek enkel sterker maken.”

Bij Opel Belgium worden nog tot eind deze week auto's gebouwd. Dan gaat de fabriek traditioneel dicht voor de nieuwjaarsperiode.