NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De Europese Ford-top dringt aan op spoed bij de onderhandelingen op Ford Genk. Dat is gebleken na het bezoek van Ken Macfarlane, verantwoordelijk voor alle Europese Ford-fabrieken, en Nick Caton, personeelschef, aan de fabriek. Normaal gezien beslist Ford eind januari of begin februari over de productie van de opvolger van de Mondeo.

Ford-Europa heeft aan de Genkse directie een voorstel gevraagd omtrent de productie van de nieuwe Mondeo. Ford streeft naar een besparing op de productiekosten van 10 tot 15 procent. Daarover wordt momenteel onderhandeld met de overheden, maar een deel van de besparing komt ook van het personeel.

De gesprekken worden bemoeilijkt omdat men enkel praat over de opvolger van de Mondeo en met één model is de fabriek niet leefbaar. De beslissing over de opvolgers van de Galaxy en S-Max volgt later volgend jaar. Alleen weet Ford momenteel nog niet of er twee nieuwe modellen of slechts één zal komen.

Macfarlane pleitte gisteren ook voor het verschuiven van de zomervakantie volgend jaar (de drie laatste weken van juli vrij). Ford wil vermijden dat alle Europese fabrieken op hetzelfde moment dicht zijn.