NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De Europese vakbonden zijn overeengekomen om in alle lokale besparingsovereenkomsten voor de Opelfabrieken een clausule op te nemen dat de overeenkomst alleen geldt als er geen fabrieken worden gesloten en er dus een oplossing voor Antwerpen komt. Dat deelde Rudi Kennes, hoofdafgevaardigde ABVV-Metaal en ondervoorzitter van de Europese Ondernemingsraad, mee. In de fabrieken wordt onderhandeld om op Europees niveau 265 miljoen euro te besparen. Antwerpen zou tussen 2010 en 2014 20,2 miljoen euro besparen. Bovendien is er afgesproken dat de lokale akkoorden enkel worden omgezet als er ook een Europees akkoord is. Daarover starten in januari de onderhandelingen.

“Op de Europese ondernemingsraad die is gehouden bij Opel zijn geen uitspraken gedaan over de fabriek in Antwerpen”, aldus Rudi Kennes.

Nick Reilly, de voorzitter van de Europese divisie van General Motors, heeft in Duitse vakblad Auto Motor und Sport, wel gezegd dat voor de productie van een klein model van een SUV, een sportieve terreinwagen (en eerder toegezegd aan Antwerpen), Zuid Korea “absoluut een realistische optie is”. Maar een definitieve beslissing is er nog niet.