NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De Opel-vakbonden én de Vlaamse regering blijven vechten voor Opel Antwerpen, dat bleek op een bijeenkomst die gisteren plaatsvond. “Zolang Opel Antwerpen niet gesloten is, kan de fabriek open gehouden worden”, zegt Vlaams minister-president Kris Peeters.

Vaams minister-president Kris Peeters neemt de komende dagen contact op met de top van GM in Detroit en in Europa, om de zaak van de Opel-fabriek in Antwerpen te bepleiten. De Vlaamse regering wil er het businessplan dat vakbonden en directie in Antwerpen hebben uitgewerkt voor Magna opnieuw onder de aandacht brengen. Men wil GM eveneens herinneren aan de beloften uit 2007 en 2008 om de bouw van twee nieuwe terreinwagens aan Antwerpen toe te wijzen. Peeters zal ook de 500 miljoen Vlaamse overheidssteun ter sprake brengen die beschikbaar is als er garanties komen over het behoud van de werkgelegenheid in Antwerpen.

Vandaag zijn er werkonderbrekingen bij Opel Antwerpen  uit protest tegen het afblazen van de verkoop. Van verdere acties is op dit ogenblik geen sprake. Rudi Kennes (ABVV-Metaal) “hoopt de GM-bonzen er alsnog van te kunnen overtuigen dat Antwerpen een goed verhaal te vertellen heeft. Ze moeten maar eens onze cijfers van de voorbije zeven jaar bekijken. Als verlieslatend bedrijf gaan ze toch niet zomaar een winstgevende fabriek sluiten?”