NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De materiaaltechnologiegroep Umicore gaat in Hoboken een industriële installatie bouwen om versleten batterijen van elektrische auto's te recycleren. Umicore baat al een kleinschalige installatie uit voor de recyclage van (herlaadbare) batterijen die afkomstig zijn van gsm's en laptops.

De nieuwe installatie wordt heel wat groter en zal beginnen met een capaciteit van 7.000 ton per jaar. Dat komt overeen met 150.000 batterijen van hybride of elektrische voertuigen of 250 miljoen gsm-batterijen. Aan het project hangt een prijskaartje van 25 miljoen euro. Deze investering zorgt voor 30 nieuwe jobs in Hoboken. Dat is voor onze economie en voor het milieu een goede zaak. De fabriek zal worden opgestart in de eerste helft van 2011.

Umicore bekijkt of gelijkaardige recyclage-installaties kunnen worden opgebouwd in andere delen van de wereld, onder andere in de Verenigde Staten en Azië.

Umicore is het grootste recyclagebedrijf van edele metalen ter wereld met Hoboken als centrum. Bij Umicore-Hoboken werken momenteel ongeveer 1.300 mensen.