NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Audi Brussels lag gisteren lam door een staking bij toeleveranciers Autovision en Syncreon. Die leveren stukken aan Audi vanuit het Automotivepark naast de fabriek in Vorst. Door een gebrek aan onderdelen viel de ketting stil.

De aanleiding voor de staking is het contract van Autovision en Syncreon dat eind dit jaar afloopt. De logistieke groep Katoennatie kon het contract in de wacht slepen, omdat ze een opmerkelijk lagere prijs aanbieden dan hun concurrenten. Katoennatie neemt vanaf 1 januari 50 werknemers van Autovision en 23 personeelsleden van Synchreon over. Hierdoor valt het personeel onder het paritair comité logistiek en niet meer onder metaal. De verandering zou een grote impact hebben op de lonen, de eindejaarspremie en het vakantiegeld.

De delegatie van ABVV-Metaal van Audi verklaarde zelf weinig invloed te hebben op deze toeleveringsbedrijven, hoewel er begrip was voor de ongerustheid van de arbeiders.

De directie en de vakbonden van Audi Brussels zijn sinds gisterenmiddag aan het vergaderen met Autovision en Syncreon, zodat de productie van Audi opnieuw kan worden opgestart. Volgens de vakbonden dreigen de werknemers met een lange actie.