NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Volgende maand zijn voor de iets meer dan 4.500 personeelsleden van Ford Genk geen werkloosheidsdagen meer gepland. De vakbonden en directie reageren gematigd positief.

Dit is echter geen verrassing voor de vakbonden. Er zijn elk jaar een aantal dagen met werkloosheid vastgelegd om een mogelijke uitval van de productie op te vangen. De vier dagen die hiervoor waren voorzien in december, werden al vooruit geschoven. De fabriek ligt van 23 december tot begin januari stil vanwege collectief verlof. Bovendien zijn de feestdagen van 15 augustus en 1 november opgeschoven naar 24 en 31 december. Verder zullen volgende maand 500 wagens extra moeten worden geproduceerd.

Volgens Peter Hulsmans van ABVV-Metaal valt dit niet te verklaren door een stijgende vraag naar wagens. ‘Hier gaat het allicht om een buffer die men aanlegt om het zogenaamd leegtrekken van de modellenlijnen op te vangen', verklaart Hulsmans.

Ook Jo Declercq, woordvoerder van Ford Genk, ziet nog geen teken van heropleving. Wel stelt hij vast dat Ford, vergeleken met alle andere merken, het beste scoort.