NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

Niet alleen voor de werknemers van Opel Antwerpen zijn het bange dagen. Een sluiting van de fabriek in Antwerpen zou gevolgen hebben voor tal van toeleveranciers in onze regio.

Voor Johnson Controls zijn de gevolgen wellicht het grootst, maar daarnaast is er bijvoorbeeld nog Plastic Omnium in Herentals, dat bumpers maakt. In Mol ligt AGC, producent van autoglas. Recticel in Hulshout maakt kunststofvullingen voor zetels, maar zij kunnen een sluiting van Opel voor een deel opvangen, omdat ze onlangs ook een contract voor Audi hebben binnengehaald. Behalve Johnson Controls hebben de meeste bedrijven alternatieven.

‘Het lot van Johnson Controls is volledig verbonden met Opel Antwerpen', zegt Patrick De Backer  van ABVV-Metaal. Als GM Europe in het beste geval beslist dat Opel Antwerpen één of meerdere types terreinwagens zal produceren, zullen er opnieuw offertes gevraagd worden bij de zetelmakers. Johnson Controls zal dan opnieuw moeten meedingen naar het contract, maar het is lang niet zeker dat ze dat in de wacht zullen slepen.