NIEUWS

ABVV-Metaal Nieuws.
Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

 

De arbeiders van de Opel-fabriek in Antwerpen kunnen bij een eventuele sluiting eind dit jaar, op brugpensioen vanaf 50. De brugpensioencommissie heeft hierover op 2 juli een positief advies uitgebracht en Federaal minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) wil dat ten laatste overmorgen bekrachtigen. Milquet heeft vorige vrijdag hierover een brief verstuurd aan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V). Na de heisa over het sociaal plan bij vraagt Milquet de mening van de Vlaamse regering over een verlaging van de brugpensioenleeftijd, ook al is dat laatste een federale materie.
Kris Peeters heeft nog niet geantwoord op de brief. In totaal komen 641 van 2600 arbeiders bij Opel Antwerpen in aanmerking voor brugpensioen. 300 van hen zijn tussen de 50 en de 52 jaar oud.

De stuurgroep tewerkstellingscel voor de werknemers van General Motors Belgium is ondertussen ook opgestart. De tewerkstellingscel moet de ontslagen werknemers informeren over hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Op de VDAB-website komt een selectie van bedrijven die aangeven geïnteresseerd te zijn in ontslagen GM-personeel.