onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

In gesprek met ... Marie Buyst.

Waarom sta ik opnieuw mee op? Om te strijden voor rechtvaardigheid, gelijkheid en menselijkheid voor iedereen.

Omdat het goed aanvoelt en omdat ik er oprecht in geloof dat overleg en samen rond de tafel zitten iedereen vooruit kan helpen. Niet enkel de mensen wier stem we vertegenwoordigen, maar ook de mensen die aan de andere kant naar onze stem luisteren. Als we echt luisteren naar elkaar kunnen we vooruit. Het overgrote deel van de mensen wil hetzelfde: met respect behandeld worden, gezien worden als een volwaardige persoon in hun job/privé en in hun dagdagelijkse leven en van daaruit kunnen we vooruit en kunnen we verder.

Soms is het nodig om mensen hieraan te herinneren en te laten zien wat ze anderen aandoen of welk gevoel ze iemand geven, waarom mensen niet blij rondlopen, en wat we met z’n allen kunnen doen om elkaar beter te doen voelen...

Ik sta mee op, niet uit kwaadheid of frustratie, maar vanuit het geloof dat ik heb in mensen om het goede te willen doen voor elkaar. Het is zo klein, het is een druppel op een hete plaat maar dit is mijn druppel en ik ben er fier op. Ik sta mee op om mijn druppel toe te voegen aan de druppels van vele anderen die strijden voor rechtvaardigheid en gelijkheid. 

Ik sta bovendien mee om met een fantastisch team, zowel bij de ABVV-groep binnen het bedrijf als bij de volledige ABVV-werking. Samen strijden we voor de waarden waarin we geloven, elk op onze eigen manier. En dat maakt ons sterk. Druppel per druppel. Kleine vragen of grotere problemen, we staan klaar en doen ons best om oplossingen te vinden. 

Marie Buyst
Delegee ON Semiconductor Oudenaarde