onze
mensen

Iedere week geven we een echte 'metallo' het woord. Dit zijn stuk voor stuk pareltjes van testimonials.
Waar zijn ze mee bezig, wat leeft er bij hen in het bedrijf en op de werkvloer en wat houdt de toekomst in ...
allemaal thema's die ons raken. Het leven zoals het is voor een militant van ABVV-Metaal.

 

Samen kan het anders!

In gesprek met ... Jeanine Labie.

Eind februari was er een staking van de openbare diensten. Zij staakten voor hun pensioen en voor de erkenning van zware beroepen. Wachtend op het perron daags voordien hoor je de mensen klagen. Ze zullen immers geen trein kunnen nemen naar hun werk of naar school. De stakers zijn volgens hen gewoon luiaards. Als je als syndicalist dan je tijd neemt om de mensen uit te leggen waar het echt om draait, dan kan je al wel eens rekenen op het begrip van sommigen.

Lees meer...

Als de collega’s je leven redden…

In gesprek met... Vincent Deganck.

Het is maandag 22 januari. Net zoals iedere andere werkdag parkeer ik mijn wagen rond 7.20 uur op de parking van het bedrijf, waarna ik samen met een collega richting kleedkamer stap. Eens onze werkkledij aan, begeven we ons naar de werkplaats waar we bij de stempelklok nog even nakeuvelen over het voorbije weekend en de eerste competitiewedstrijden voetbal na de winterstop.

Lees meer...

Mijn vakbondsdebuut

In gesprek met ... Andy Knapen.

Het begon allemaal een paar maanden voor de verkiezingen van 2016. Ik werd benaderd door mijn ABVV-collega’s om op te komen bij de volgende syndicale verkiezingen. Ik schrok er een beetje van. IK, als afgevaardigde van het ABVV? Zou dat wel iets voor mij zijn?

Lees meer...

The struggle is real: Blue-collars vs White-collars

In gesprek met ... Alex Van de Vondel.

We zitten in ons Belgenland nog steeds te wachten op de verdere uitvoering van het eenheidsstatuut. Bon, niet iedereen misschien, maar toch! Dan gaat het ontegensprekelijk ook over het respect en de samenwerking tussen arbeiders en bedienden. Wij hebben allemaal wel een werknemersstatuut, maar in realiteit blijft er toch een gigantisch onderscheid bestaan. Niet dat door de verdere uitwerking van dit statuut er op de werkvloer veel zou veranderen, maar toch wil ik er wat over kwijt.

Lees meer...

Nieuwjaarsboodschap van op de werkvloer

In gesprek met... Kenneth Blomme.

Zoals ieder jaar staat de eerste werkweek van het nieuwe jaar in het teken van de nieuwjaarsboodschappen. Bij Bekaert in Aalter probeer ik bij iedereen persoonlijk langs te gaan om mijn beste wensen van het nieuwe jaar over te brengen. Bij veel collega’s is het enkel een korte handdruk, maar sommigen hebben wel nood aan een korte babbel. Even stilstaan bij de feestdagen en het afgelopen jaar, maar ook over de toekomst en de onzekerheid. In januari stel ik jaarlijks een nieuwjaarbrief op die ik richt naar de medewerkers, maar ook naar de directie. Bij deze wil ik enkele stukken uit mijn brief met jullie delen.

Lees meer...