de voorzitter

De Voorzitter gaat de dialoog aan. Het gedacht van Georges De Batselier.

 

Poëtische woorden van een slimme man, Albert Einstein was duidelijk een optimist.
Maar dat zijn wij bij ABVV-Metaal en BTB ook. We kijken met hoge en positieve verwachtingen uit naar 2021. Samen grijpen wij dit nieuwe jaar aan om er verder tegenaan te gaan en die kansen die er liggen te benutten.
Kansen om betere sociale voorwaarden op tafel te krijgen. Kansen om gemotiveerde, nieuwe en ervaren delegees verder te vormen en hun belangrijke werk te laten doen. Kansen die voortvloeien uit onze samenwerking om jullie nog beter te dienen.

Om samen aan een betere toekomst te werken, voor alle werknemers.

Aan de slag

Aan de vooravond van de IPA-onderhandelingen en daaropvolgend de sectoronderhandelingen maken we ons op om de vele eerbetuigingen voor de werknemers tijdens corona ook om te zetten in effectieve loonsverhogingen, echte jobs en betere, veiligere werkomstandigheden. 

Als vakbond is het onze job om het sociale vangnet te blijven versterken en niet te laten uithollen door besparingen of ideologische motieven. Daar strijden wij voor op alle niveaus binnen onze organisaties.

We doen dit niet alleen, want samen staan we sterker!

We zetten ook deze Metaal/Transport-samenwerking intensief verder. We breiden de gezamenlijke kantoren verder uit. Zo willen we onze service nog beter laten aansluiten op jullie noden. Vorming gaat in 2021 nog een paar professionele stappen verder, deels online en van zodra het weer mag live. We starten binnenkort met een gemeenschappelijk juridisch platform om zo onze delegees, propagandisten en secretarissen nog beter van alle informatie te voorzien. Ook deze nieuwsbrief wordt duidelijk door jullie gesmaakt en blijven we met veel enthousiasme verder zetten.

We doen dit inderdaad niet alleen; duizenden sterkhouders staan jaar in en jaar uit onze leden bij met raad en daad.
Vakbondswerk om trots op te zijn en met veel opportuniteiten die nog voor ons liggen.
Als vakbond staan we daarom niet stil, we zijn er 365 dagen per jaar en laten niemand achter. Dat is onze verbintenis voor 2021!

Rohnny Champagne
Voorzitter ABVV-Metaal

Edito zoals verschenen in de nieuwsbrief Metaal/TRansport van januari 2021