de voorzitter

De Voorzitter gaat de dialoog aan. Het gedacht van Georges De Batselier.

 

In het hart van iedere moeilijkheid ligt een kans

Poëtische woorden van een slimme man, Albert Einstein was duidelijk een optimist.
Maar dat zijn wij bij ABVV-Metaal en BTB ook. We kijken met hoge en positieve verwachtingen uit naar 2021. Samen grijpen wij dit nieuwe jaar aan om er verder tegenaan te gaan en die kansen die er liggen te benutten.
Kansen om betere sociale voorwaarden op tafel te krijgen. Kansen om gemotiveerde, nieuwe en ervaren delegees verder te vormen en hun belangrijke werk te laten doen. Kansen die voortvloeien uit onze samenwerking om jullie nog beter te dienen.

Om samen aan een betere toekomst te werken, voor alle werknemers.

Lees meer...

Omdat solidariteit werkt

Het is ontelbare keren gezegd het afgelopen jaar. De coronacrisis zullen we maar op één manier overwinnen: SAMEN. Samen houden we ons aan de regels, samen zorgen we voor elkaar, samen werken we voor elkaar. En dat laatste hebben we gedaan: in de zorg, in het onderwijs, in de logistiek, in de productie, … We hebben de boel draaiende gehouden. Zo veilig als het maar enigszins kon, ook al voelden we ons niet altijd even veilig. Samen, solidair.

Lees meer...

STA MEE OP. Voor onze gezondheid en tegen COVID-19

We leven in bijzondere tijden. Moeilijke tijden. Beangstigende tijden. Een nieuw virus, met de medische term COVID-19, heeft in China een regio compleet stilgelegd, en heeft de oversteek gemaakt naar andere werelddelen, waaronder Europa, en dus ook ons land. Er is nog geen vaccin, geen geneesmiddel.

Lees meer...

Zomergroet van de voorzitter

In gesprek met ... Voorzitter Georges De Batselier.

Het schooljaar is afgerond, de zomervakantie voor de meesten ingezet en velen onder ons genieten alvast van de vakantieperiode in vreemde oorden of in eigen land. Het weer is hier alvast zonniger en beter dan het politiek-sociaal klimaat. Het was hard ontwaken op de zesentwintigste mei. Vijf jaar rechts en asociaal beleid leidde weliswaar tot een afstraffing van de rechtse regering-Michel en tot één van de zwaarste afstraffingen voor een regeringspartij, met name de N-VA, van de laatste decennia. Alleen waren het niet de progressieve partijen die de uiteindelijke winst mochten claimen. Het schamele procentje meer kan niet verbergen dat zesentwintig mei bruiner was dan zwarte zondag in ‘91. Ook al heeft men de bokshandschoenen tijdelijk ingeruild voor afgelikte maatpakken.

Lees meer...